2012. november 12., hétfő

Sajtos Rizsgombóc

Ha az ember unja a megszokott köreteket, akkor tökéletes választás ez az osztrák húsmentes Knödel, vagyis gombóc. Hús mellé, vagy csak magában valamilyen mártogatós szósszal is finom.
Az osztrák gourmet portálon, a gutekueche.at - n található eredeti recept zabkorpa helyett búzadarát, zabpehely helyett pedig zsemlemorzsát ír, illetve, hogy olajban süssük ki a gombócokat.

Hozzávalók 16 gombóchoz

4 teáskanál vaj
100 g reszelt ementáli
1 zöldségleves kocka
500 ml víz
200 g sárgarépa (1 nagy méretű vagy két közepes)
200 g barna rizs
1 rúd póréhagyma
1 csipet só, bors
egy tenyérnyi metélőhagyma
80 g zabkorpa

Panírhoz:
2 felvert tojás
zabpehely
Vajspray / Olajspray

1. A zöldségleves kockából, 500 ml vízzel alaplevet főzünk.
2. A rizst megpirítjuk 2 teáskanál vajon, felöntjük az alaplével és puhára főzzük.
3. Közben a répát megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük.
4. A póréhagymát felkockázzuk és 2 teáskanál vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a megfőtt répát, összevágott metélőhagymát, reszelt ementálit, sót, borsot és a zabkorpát.
5. A póréhagymás keveréket a rizshez öntjük és hagyjuk kihűlni.
6. Vizes kézzel gombócokat formázunk, tojásba, zabpehelybe forgatjuk őket.
7. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és lefújjuk vajspray-vel. Erre sorakoztatjuk fel a gombócokat.
8. A tetejüket, oldalukat is lefújjuk és 185°C-ra előmelegített sütőben, légkeverésen, 30 perc alatt készre sütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése