2012. szeptember 28., péntek

Chocolate Chip Cookies (gluténmentes)

Kevés hagyományosabb amerikai süti van, mint a vaníliás keksz csokidarabokkal. Általában barna és fehér cukor keverékével édesítik, és tejcsokiból készült csokidarabok vannak benne. De készülhet ráadásként mogyoróval, aszalt gyümölcsökkel, zabpehellyel. Én  ennek most egy imitált, egészségesebb verzióját készítettem el, természetesen: megdoktorálva.


Hozzávalók
(24 darabhoz)

2 és 1/2 csésze mandulaliszt
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/3 csésze szőlőmagolaj
1/3 csésze méz (eredeti receptben: agave nectar)
1 teáskanál vanília aroma (vagy 1 vanília rúd kikapart belseje)
1/3 csésze magas kakaótartalmú csokichips

Elkészítés

1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, sót, szódabikarbónát.
2. Egy másik edényben összedolgozzuk az olajat a mézzel, és a vanília aromával.
3. A száraz hozzávalókhoz öntjük az olajas keveréket, és dagasztófejes kézi mixerrel eldolgozzuk.
4. Belekeverjük a csokichipset. 
5. 2,5 cm átmérőjű golyókat formázunk, és sütőpapíros tepsibe helyezve, egyenként szétlapítjuk őket.
6. 175°C-ra előmelegített sütőben 7-10 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, mert könnyen megégnek a kekszek, és ha túlsütöttük, hamar meg fognak keményedni.

Megjegyzés

Ha túl olajosnak találjuk a tésztát, adhatunk hozzá 2-3 teáskanál zablisztet, vagy zabpelyhet. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése